een soort van papendal en Merkato

Nog allemaal bijkomend van onze run van gisteren zijn we al weer vroeg op pad naar onze scholen om les te geven. Vandaag is de 2de week begonnen op de scholen en is het onze buurt om les te geven. Na heel wat overleg wie er les zou kunnen geven en wat voor spellen we zouden kunnen geven waren we er helemaal klaar voor! Kom maar op met die kids! Iedereen heeft volgensmij een super leuke en leerzame ochtend gehad door het lesgeven iedereen kwam super enthousiast met verhalen hoe leuk ze de spellen wel niet vonden en hoe leuk het lesgeven wel niet was aan deze doelgroep!

DSCN0661

“s middags gingen we niet mee naar de scholen maar zijn we op pad gegaan om nog een beetje van de omgeving te bekijken. We begonnen bij het papendal van Ethiopië. Het is heel groot en alles wat ze nodig hebben is daar aanwezig. Er zitten 250 studenten op deze “ school” ze sporten daar elke dag tussen 15:00 en 18:00. Helaas waren wij hier eerder dus was de school helemaal uitgestorven. Ik vond het zelf niet heel erg indrukwekkend en vond het zelf wel zonde dat er zo’n groot complex staat voor deze leerlingen die er niet eens zo veel zijn. Ik denk persoonlijk dat ze het geld beter in andere dingen hadden kunnen steken.

Verder zijn we nog naar Merkato geweest dit is de grootste markt van heel Ethiopië. De plek dus om al je souvenirs in te slaan! Nou en wauw het was zeker groot en alles wat je wou was hier te vinden! Door alle kleine gangetjes en winkeltjes waar je langs kwam waar iedereen je aansprak om natuurlijk zijn ding te verkopen vonden we uiteindelijk bijna alles wat we nodig hebben. Mijn taktiek was proberen zo snel mogelijk al mijn spul in te slaan zodat mijn geld opwas zodat ik daarna nog lekker kon rondkijken en kon genieten van de toch wel lichtelijke chaos die hier heerste maar wat was het heerlijk om te zien hoe iedereen zijn best deed om ons dingen aan te smeren voor een veel te hoge prijs. Gelukkig hadden wij een gids bij ons die ons alles van de markt liet zien en ook voor ons ging onderhandelen als we dingen nodig hadden. Het is daar namelijk standaard dat je 50% te veel betaald en natuurlijk als westerse met “veel” geld. Toen we eenmaal binnen klaar waren gingen we buiten nog een stuk lopen veel van de winkels hier heb ik niet gezien want onze gids ging er veel te snel vandoor en aangezien de wegen hier niet geasfalteerd waren was ik meer aan het opletten waar ik mijn voeten neerzette dan om me heen aan het kijken. Na een hele ervaring en een hele boel spullen rijker gingen we weer terug naar ons guesthouse om hier als onze gekochte aankopen te gaan bekijken.